Димитров се сретна со Радев  Борисов и Захариева

Димитров се сретна со Радев , Борисов и Захариева

Канал 5 | пред 3 месеци

Министрите за надворешни работи на двете земји, Димитров и Захариева, во присуство на премиерот Борисов, ги разменија ратификациските документи на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка...

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Макфакс | пред 3 месеци

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева, денеска во бугарската престолнина Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Стапи во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија

A1on | пред 3 месеци

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева соопштија дека го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што во сила стапи Договорот...

Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија стапи во сила

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија стапи во сила

Бриф | пред 3 месеци

Министрите за надворешни работи на Македонија и на Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева, во присуство на премиерот Бојко Борисов, ги разменија ратификационите документи на Договорот за пријателство,...

Димитров во работна посета на Бугарија а потоа Радев доаѓа во Македонија

Димитров во работна посета на Бугарија, а потоа Радев доаѓа во Македонија

Слободен печат | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денеска во Софија, во рамките на работната посета на Република Бугарија, оствари средби со бугарскиот претседател Румен Рaдев,...

Стапи во сила договорот за пријателство со Бугарија Борисов вети конструктивност

Стапи во сила договорот за пријателство со Бугарија, Борисов вети конструктивност

Р.С. Европа | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева, денеска во Софија во присуство на премиерот на Република Бугарија Бојко Борисов...

Вкалапување на Балканот

Вкалапување на Балканот

Локално | пред 3 месеци

Тешки барања се содржани во новата стратегија на ЕУ за подотворање на вратите за Балканот. Во бројните медиумски анализи ова прашање се третира како контроверзно, имајќи предвид дека и понатаму станува...

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

МКД | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров и неговата бугарска колешка, Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Димитров на работна посета во Бугарија  Договорот за добрососедство стапи на сила

Димитров на работна посета во Бугарија - Договорот за добрососедство стапи на сила

Прес 24 | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денеска во Софија, во рамките на работната посета на Република Бугарија, оствари средби со бугарскиот претседател Румен Рaдев,...

Димитров и Захариева го потпишаа протоколот со што стапи во сила Договорот со Бугарија

Димитров и Захариева го потпишаа протоколот со што стапи во сила Договорот со Бугарија

Локално | пред 3 месеци

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи. Со ова официјално стапи...

Стапува на сила договорот со Бугарија

Стапува на сила договорот со Бугарија

Алфа | пред 3 месеци

Oд денеска стапи на сила договорот со Бугарија. O д денеска стапи на сила договорот со Бугарија. Во Софија министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Димитров и Захариева со потпишување...

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Точка | пред 3 месеци

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева, денеска во бугарската престолнина Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија стапи во сила

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија стапи во сила...

Нова Македонија | пред 3 месеци

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија стапи во сила инистерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска...

Димитров на средби со Борисов и Захариева во Софија

Димитров на средби со Борисов и Захариева во Софија

Канал 5 | пред 3 месеци

Беше потпишан протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапува Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу двете земји.. На пресконференцијата, Борисов...

Димитров и Захариева го потпишаа протоколот со што стапи во сила Договорот со Бугарија

Димитров и Захариева го потпишаа протоколот со што стапи во сила Договорот со Бугарија

Фокус | пред 3 месеци

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи. Со ова официјално стапи...

Стапи во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Независен | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева, денеска во Софија во присуство на премиерот на Република Бугарија Бојко Борисов...

Борисов стиска палци за да се реши спорот меѓу Македонија и Грција

Борисов стиска палци за да се реши спорот меѓу Македонија и Грција

+Инфо | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева, денеска во Софија во присуство на премиерот на Република Бугарија Бојко Борисов...

Стапи во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Прес 24 | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Стапи во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Слободен печат | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Започнува спроведувањето на Договорот со Бугарија

Започнува спроведувањето на Договорот со Бугарија

Сител | пред 3 месеци

Embedded video for Започнува спроведувањето на Договорот со Бугарија Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија стапува во сила. Шефот на македонската дипломатија...

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Република | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева, денеска во Софија во присуство на премиерот на Република Бугарија Бојко Борисов...

Стапи во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

MK News | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Стапи во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Сител | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Стапи во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Нова ТВ | пред 3 месеци

Македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално...

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

A1on | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Стапува во сила Договорот за пријателство со Бугарија

Стапува во сила Договорот за пријателство со Бугарија

Алсат-М | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Курир | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Вечер | пред 3 месеци

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева, денеска во бугарската престолнина Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Вкалапување на Балканот

Вкалапување на Балканот

+Инфо | пред 3 месеци

Вкалапување на Балканот Грција и европскиот идентитет Оптимизам наместо страв пред иднината Двојазичен модел – успешна формула или пропаст? Лажни вести – лош глас за моќните Тешки барања се содржани во...

Стапи во сила Договорот со Бугарија  Ако правиме транспортни коридори Балканот ќе стане бајка

Стапи во сила Договорот со Бугарија - Ако правиме транспортни коридори, Балканот ќе стане бајка

Вечер | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Стапи во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

ТВ 21 | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Стапува во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапува во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија...

Нова Македонија | пред 3 месеци

Стапува во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе...

Стапи во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

еМАГАЗИН | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи,...

Стапува на сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Стапува на сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Прес 24 | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Стапува во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапува во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Вечер Прес | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Стапува во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапува во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

24 вести | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

+Инфо | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Стапува во сила Договорот за пријателство добрососедство и соработка со Бугарија

Стапува во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Слободен печат | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

ОФИЦИЈАЛНО Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

ОФИЦИЈАЛНО:Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Infomax | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Република | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Од денеска стапува во сила договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија

Од денеска стапува во сила договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија

Канал 5 | пред 3 месеци

Церемонијата ќе се одржи денеска  во советот на министри. Овој документ  беше потпишан на 1 август 2017 година од страна на премиерите на двете земји, Бојко Борисов и Зоран Заев, а во почетокот на оваа...

Стапува на сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Стапува на сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Сител | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Димитров на средби со државниот врв на Бугарија

Димитров на средби со државниот врв на Бугарија

МКД | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, од денеска до петок ќе престојува во работна посета на Република Бугарија каде што ќе се сретне со претседателот Румен Радев, премиерот Бојко Борисов и...

Димитров во Софија на состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Нетпрес | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

МТВ 1 | пред 3 месеци

Во Софија, министрите за надворешни работи на Македонија и на Бугарија, Димитров и Захариева, ќе потпишат протокол за размена на документите за ратификација, со кој официјално влегува во сила Договорот...

Димитров во работна посета на Република Бугарија

Димитров во работна посета на Република Бугарија

A1on | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, од денеска до 16-ти февруари, ќе престојува во работна посета на Република Бугарија, каде е предвидено да оствари повеќе билатерални...

Димитров на средби со државниот врв на Бугарија

Димитров на средби со државниот врв на Бугарија

Точка | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, од денеска до петок ќе престојува во работна посета на Република Бугарија. Од Министерството најавија дека Димитров за време на посетата ќе оставри средби...

Стапува на сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Стапува на сила Договорот за добрососедство со Бугарија

News 24 | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ...

Нова Македонија | пред 3 месеци

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

24 вести | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Димитров во Софија на состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

+Инфо | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Димитров на средби со државниот врв на Бугарија

Димитров на средби со државниот врв на Бугарија

Макфакс | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, од денеска до петок ќе престојува во работна посета на Република Бугарија. Од Министерството најавија дека Димитров за време на посетата ќе оставри средби...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Слободен печат | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Пост | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Канал 5 | пред 3 месеци

Димитров денеска треба да има билатерални средби со претседателот на Бугарија, Румен Радев, СО премиерот Бојко Борисов и со неговата колешка Екатерина Захариева. Димитров и Захариева, како што соопшти...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Независен | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Димитров во Софија на неформален состанок на министри за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министри за надворешни работи на ЕУ

Прес 24 | пред 3 месеци

Состојбата во Западен Балкан, со акцент на евроинтегративниот процес на регионот, како и ситуацијата во Сирија и Северна Кореја, ќе бидат темите на кои ќе се дискутира на сесиите на неформалниот состанок...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Локално | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Договорот за пријателство на Бугарија со Република Македонија официјално стапува на сила

Договорот за пријателство на Бугарија со Република Македонија официјално стапува на сила

Локално | пред 3 месеци

Вицепремиерот за правнитереформи и министер за надворешни работи Екатерина Захариева и министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров, ќе потпишат Протокол за размена на документи...

Димитров во Софија Договорот и формално стапува на сила

Димитров во Софија: Договорот и формално стапува на сила

Нова ТВ | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Сител | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Република | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

ДИМИТРОВ ВО СОФИЈА Неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

ДИМИТРОВ ВО СОФИЈА: Неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Рипост | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

ТВ 21 | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Пост | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров од денеска престојува во Софија, каде што е предвидено да има билатерални средби со претставници на бугарските власти и да учествува на неформален состанок...

Димитров на средби со државниот врв на Бугарија

Димитров на средби со државниот врв на Бугарија

Вечер | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, од денеска до петок ќе престојува во работна посета на Република Бугарија. Од Министерството најавија дека Димитров за време на посетата ќе оставри средби...

Захариева Стратегијата на ЕУ за Западен Балкан е многу навремена и праведна

Захариева: Стратегијата на ЕУ за Западен Балкан е многу навремена и праведна

A1on | пред 3 месеци

Стратегијата за проширување на ЕУ кон Западен Балкан е многу навремена, изјави бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи Екатерина Захариева која учествуваше на дискусијата „Иднината на...

Министерот за надворешни работи Никола Димитров во работна посета во Бугарија

Министерот за надворешни работи Никола Димитров во работна посета во Бугарија

Фактор | пред 3 месеци

Од 14 до 16 февруари шефот на македонската дипломатија,Никола Димитров, ќе престојува во работна посета на Бугарија, каде е предвидено да оствари повеќе билатерални средби  со претседателот на Бугарија,...

Димитров утре на состанок на Советот за надворешни работи на ЕУ

Димитров утре на состанок на Советот за надворешни работи на ЕУ

Р.С. Европа | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Македонија Никола Димитров на 15 и 16 февруари ќе учествува на неформален состанок на Советот за надворешни работи на ЕУ кој ќе се одржи во Софија. Домаќин на состанокот...

Димитров од Виена ќе замине за Бугарија

Димитров од Виена ќе замине за Бугарија

Макфакс | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, во периодот од 14-ти до 16-ти февруари, ќе престојува во работна посета на Република Бугарија. Од Министерството најавија дека...

Димитров ќе учествува на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров ќе учествува на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ...

Нова Македонија | пред 3 месеци

Димитров ќе учествува на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ Состојбата во Западен Балкан, со акцент на евроинтегративниот процес на регионот, како и ситуацијата во Сирија и Северна...

Димитров во работна посета на Република Бугарија

Димитров во работна посета на Република Бугарија

A1on | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, во периодот од 14 до 16 февруари 2018 година, ќе престојува во работна посета на Република Бугарија, каде е предвидено да оствари...

Бугарија ќе го поддржува Западен Балкан и по претседавањето со Унијата

Бугарија ќе го поддржува Западен Балкан и по претседавањето со Унијата

Макфакс | пред 3 месеци

Стратегијата за проширување на Европската Унија кон Западен Балкан е крајно искрен и отворен документ. Ова го изјави заменик-премиерот и министер за надворешни работи на Бугарија, Екатерина Захариева,...

Договорот за добрососедство стапува во сила

Договорот за добрососедство стапува во сила!

Вечер Прес | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи Никола Димитров и неговата колешка Екатерина Захариева на утрешната средба, во Софија ќе ги разменат ратификациони документи на Договорот за пријателство, добрососедство...

Работна посета на министерот Димитров на Бугарија

Работна посета на министерот Димитров на Бугарија

МКД | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи,Никола Димитров, од 14 до 16 февруари ќе престојува во работна посета на Бугарија, каде е предвидено да оствари повеќе билатерални средби и тоа со претседателот на Бугарија,...

Димитров на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Прес 24 | пред 3 месеци

Состојбата во Западен Балкан, со акцент на евроинтегративниот процес на регионот, како и ситуацијата во Сирија и Северна Кореја, ќе бидат темите на кои ќе се дискутира на сесиите на неформалниот состанок...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Алсат-М | пред 3 месеци

Состојбата во Западен Балкан, со акцент на евроинтегративниот процес на регионот, како и ситуацијата во Сирија и Северна Кореја, ќе бидат темите на кои ќе се дискутира на сесиите на неформалниот состанок...

Димитров по Виена заминува за Бугарија

Димитров, по Виена заминува за Бугарија

Локално | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, во периодот од 14 до 16 февруари ќе престојува во работна посета на Република Бугарија. Од Министерството најавија дека Димитров...

Димитров по Виена ќе замине за Бугарија

Димитров, по Виена, ќе замине за Бугарија

Точка | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, во периодот од 14 до 16 февруари ќе престојува во работна посета на Република Бугарија. Од Министерството најавија дека Димитров...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Независен | пред 3 месеци

Состојбата во Западен Балкан, со акцент на евроинтегративниот процес на регионот, како и ситуацијата во Сирија и Северна Кореја, ќе бидат темите на кои ќе се дискутира на сесиите на неформалниот состанок...

Димитров од утре во Бугарија на средби со Борисов Радев и Захариева

Димитров од утре во Бугарија на средби со Борисов, Радев и Захариева

Слободен печат | пред 3 месеци

Шефот на македонската дипломатија, Никола Димитров, од утре до 16 февруари ќе престојува во работна посета на Бугарија, соопшти Министерството за надворешни работи. За време на посетата е предвидено тој да...

Бугарија ќе го поддржува Западен Балкан и по претседавањето со Унијата

Бугарија ќе го поддржува Западен Балкан и по претседавањето со Унијата

Точка | пред 3 месеци

Стратегијата за проширување на Европската Унија кон Западен Балкан е крајно искрен и отворен документ. Ова го изјави заменик-премиерот и министер за надворешни работи на Бугарија, Екатерина Захариева,...

Захариева Стратегијата на ЕУ за Западен Балкан е инспиративна праведна и реална

Захариева: Стратегијата на ЕУ за Западен Балкан е инспиративна, праведна и реална

Прес 24 | пред 3 месеци

Стратегијата за проширување на ЕУ кон Западен Балкан е многу навремена, изјави бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи Екатерина Захариева која учествуваше на дискусијата „Иднината на...

Димитров утре во работна посета на Бугарија

Димитров утре во работна посета на Бугарија

+Инфо | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи Никола Димитров, од утре до 16 февруари ќе престојува во работна посета на Република Бугарија, каде е предвидено да оствари повеќе билатерални средби и тоа со претседателот...

Може ли мачката да си ја гризне опашката

Може ли мачката да си ја гризне опашката ...

Нова Македонија | пред 3 месеци

Може ли мачката да си ја гризне опашката Настаните поврзани со процесот за членство на Западен Балкан, а со тоа и на Македонија во ЕУ, по неодамнешното објавување на Стратегијата за проширување на Унијата,...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Сител | пред 3 месеци

Состојбата во Западен Балкан, со акцент на евроинтегративниот процес на регионот, како и ситуацијата во Сирија и Северна Кореја, ќе бидат темите на кои ќе се дискутира на сесиите на неформалниот состанок...

Димитров утре во Софија на средба со Захариева за Договорот

Димитров утре во Софија на средба со Захариева за Договорот

Нова ТВ | пред 3 месеци

Состојбата во Западен Балкан, со акцент на евроинтегративниот процес на регионот, како и ситуацијата во Сирија и Северна Кореја, ќе бидат темите на кои ќе се дискутира на сесиите на неформалниот состанок...

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Димитров во Софија на неформален состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ

Пост | пред 3 месеци

Состојбата во Западен Балкан, со акцент на евроинтегративниот процес на регионот, како и ситуацијата во Сирија и Северна Кореја, ќе бидат темите на кои ќе се дискутира на сесиите на неформалниот состанок...

Димитров од Виена ќе замине за Бугарија

Димитров од Виена ќе замине за Бугарија

Вечер | пред 3 месеци

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, во периодот од 14-ти до 16-ти февруари, ќе престојува во работна посета на Република Бугарија. Од Министерството најавија дека...

Захариева Стратегијата на ЕУ за Западен Балкан е многу навремена и праведна

Захариева: Стратегијата на ЕУ за Западен Балкан е многу навремена и праведна

Пост | пред 3 месеци

Стратегијата за проширување на ЕУ кон Западен Балкан е многу навремена, изјави бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи Екатерина Захариева која учествуваше на дискусијата „Иднината на...

Бугарија ќе го поддржува Западен Балкан и по претседавањето со Унијата

Бугарија ќе го поддржува Западен Балкан и по претседавањето со Унијата

Вечер | пред 3 месеци

Стратегијата за проширување на Европската Унија кон Западен Балкан е крајно искрен и отворен документ. Ова го изјави заменик-премиерот и министер за надворешни работи на Бугарија, Екатерина Захариева,...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност