Да се реши проблемот со сивата економија  наместо да се зголемува старосната граница за пензионирање

Да се реши проблемот со сивата економија, наместо да се зголемува старосната граница за пензионирање

Канал 5 | пред 3 месеци

Дупката во фондот за пензиско осигурување нема да се надомести со 2 годишно продолжување на стажот, на работникот што се чувствува способен треба да му се даде можност да работи и поодминати години од...

Анализа  пензии   заминување подоцна или повисоки придонеси  Нешто мора да се направи

Анализа: пензии – заминување подоцна или повисоки придонеси? Нешто мора да се направи!

Денар | пред 3 месеци

Секоја година има се повеќе пензионери и се поголеми расходи на Фондот за пензиско (ПИОМ). Експертите препорачуваат итни реформи. Владата засега не коментира. Синдикатите и бизнисмените со различни ставови....

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

МТВ 1 | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

A1on | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Слободен печат | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Точка | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Канал 5 | пред 3 месеци

- Македонија како земја која се наоѓа на последно место во Европа според „одржливиот квалитет на живот“, а како дел од индикаторите кои го определуваат квалитетот на живот се распространетоста на болестите,...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Прес 24 | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање...

Нова Македонија | пред 3 месеци

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање,...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Нетпрес | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

24 вести | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

ТВ 21 | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Вечер Прес | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање

Прес 24 | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС не поддржува зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС не поддржува зголемување на старосната граница за пензионирање

+Инфо | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Курир | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Република | пред 3 месеци

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување...

СДСМ излажа  Наместо предвремено пензионирање  продолжен стаж

СДСМ излажа: Наместо предвремено пензионирање, продолжен стаж

Република | пред 3 месеци

Во предизборието за парламентарните избори во 2016, СДСМ ветуваше дека во првите шест месеци од мандатот ќе воведе можност за предвремено пензионирање до максимум 5 години пред остварувањет на правото...

Техничка грешка или промена на ставот на ССМ за старосната граница за пензии

Техничка грешка или промена на ставот на ССМ за старосната граница за пензии

24 вести | пред 3 месеци

Дали службите во Сојузот на синдикати направиле техничка грешка или пак претседателот Дарко Димовски за само два дена го смени мислењето? Викендов ССМ објави дека дава поддршка за постепено зголемување...

Дупката во пензискиот фонд се заканува ДА НЕ ПРОГОЛТА  НА РАБОТА ДО СМРТ

Дупката во пензискиот фонд се заканува ДА НЕ ПРОГОЛТА: НА РАБОТА ДО СМРТ !

Вечер Прес | пред 3 месеци

Постари во пензија и помали плати за спас на идните пензионери? ММФ притиска за зголемување на старосната граница со забелешка дека во Македонија просекот за пензионирање е под европскиот. Додека бројот...

ВМРО НП бара укинување на приватните пензиски фондови

ВМРО-НП бара укинување на приватните пензиски фондови

Локално | пред 3 месеци

ВМРО -Народна партија бара итно укинување на приватните пензиски фондови, односно откажување од т.н. втор столб и враќање кон единствен државно гарантиран пензиски систем. Ставот на партијата на Љубчо...

ВМРО НП  Реформа на пензискиот систем со укинување на приватните пензиски фондови

ВМРО-НП: Реформа на пензискиот систем со укинување на приватните пензиски фондови

МКД | пред 3 месеци

Граѓаните и фирмите не се согласуваат со предлозите за зголемување на годините за пензионирање на граѓаните или за зголемување на процентот на придонесите на платите. Ние предлагаме итно да се укинат приватните...

ВМРО НП  Реформа на пензискиот систем со укинување на приватните пензиски фондови

ВМРО-НП: Реформа на пензискиот систем со укинување на приватните пензиски фондови

Актуелно24 | пред 3 месеци

Деновиве на големо се оствара прашањето за реформа на пензискиот систем. Дискусиите и предлозите одат во два правци, да се зголемат годините за пензионирање на граѓаните и второ да се зголеми процентот...

ПИОМ ќе се полни преку зголемување на старосната граница за пензионирање  работниците жртва на политиките на СДСМ

ПИОМ ќе се полни преку зголемување на старосната граница за пензионирање, работниците жртва на политиките на СДСМ?

Курир | пред 3 месеци

Она што подолго време се зборуваше во јавноста од аспект на зголемување на старосната граница и зголемување на придонесите за пензиско осигурување, почна полека да се остварува. Владата предводена од СДСМ...

За спас на Фондот за пензиско Македонците во пензија да одат неколку години подоцна

За спас на Фондот за пензиско Македонците во пензија да одат неколку години подоцна

KARIERA.mk | пред 3 месеци

Постепено зголемување на старосната граница за пензионирање и на придонесите е најдоброто решение за спас на пензискиот фонд, анализира Сител. Експертите предлагаат три сценарија со кои би се реформирал...

Граѓаните против зголемувањето на старосната граница за пензионирање

Граѓаните против зголемувањето на старосната граница за пензионирање

Економски | пред 3 месеци

Граѓаните револтирани заради информациите дека можно е да се продолжи старосната граница за одење во пензија. Имено, додека  работниците стравуваат за старосната граница, бизнисмените се противат на зголемување...

За спас на Фондот за пензиско Македонците во пензија да одат неколку години подоцна

За спас на Фондот за пензиско Македонците во пензија да одат неколку години подоцна

Скопје Инфо | пред 3 месеци

Постепено зголемување на старосната граница за пензионирање и на придонесите е најдоброто решение за спас на пензискиот фонд, анализира Сител. Експертите предлагаат три сценарија со кои би се реформирал...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност