ТВ 24 Суперкуп Познати личности и фудбалски фанови нудат престој за странските навивачи

ТВ 24:Суперкуп: Познати личности и фудбалски фанови нудат престој за странските навивачи

Бриф | пред 10 месеци

Желбата за поголем профит на угостителите го наруши имиџот на земјава. Високите цени за сместување и откажувањето на резервации за поголем профит, на неколку недели до одржувањето на Суперкупот, веќе избркаа...

Нема промени во цените за сместување во скопските хотели во пресрет на Супер купот

Нема промени во цените за сместување во скопските хотели во пресрет на Супер купот

Прес 24 | пред 10 месеци

Нема промени во цените за сместување во скопските хотели во пресрет на Супер купот. Ниту реакциите на јавноста не ги пишманат хотелиерите па така две ноќевања достигнуваат и до 4 илјади евра. Од здружението...

Скопје интензивно се подготвува за Супер купот  цените на угостителските објекти вртоглаво растат

Скопје интензивно се подготвува за Супер купот – цените на угостителските објекти вртоглаво растат

ТВ Нова | пред 10 месеци

Во пресрет на Супер купот скопските хотели ги качија цените за 10 пати повеќе, нереално високи суми за ноќевање и кај приватното сместување. За нешто помалку од еден месец Скопје е домаќин на најголемиот...

Суперкуп Познати личности и фудбалски фанови нудат престој за странските навивачи

Суперкуп: Познати личности и фудбалски фанови нудат престој за странските навивачи

24 вести | пред 10 месеци

Желбата за поголем профит на угостителите го наруши имиџот на земјава. Високите цени за сместување и откажувањето на резервации за поголем профит, на неколку недели до одржувањето на Суперкупот, веќе избркаа...

Угостителите со барања до владата

Угостителите со барања до владата

24 вести | пред 10 месеци

Да се продолжи работното време на угостителските објекти во земјава – побараа туристичките работници. Велат дека тоа е потребно особено во летниот период. „Согласно законот за угостителство, сите се ограниќени...

Хотелиерите сами одлучуваат за цените за Супер Купот

Хотелиерите сами одлучуваат за цените за Супер Купот

Алсат-М | пред 10 месеци

Противзаконски и надвор од пазарната логика е да им се наложува на угостителите со какви цени на сместување да ги пречекаат гостите за фудбалскиот Суперкуп во Скопје. Ова е ставот на Здружението за угостителство...

Ќе се позиционира ли Македонија на светската листа на срамот

Ќе се позиционира ли Македонија на светската листа на срамот?

Канал 5 | пред 10 месеци

Фановите на фудбалските гиганти негодуваат на откажаните резервации – хотелите се образложувале со поплави. Дел од фановите се сомневаат дека ваквите образложенија, хотелиерите ги нудат за да можат собите...

Нема промени во цените за сместување во скопските хотели во пресрет на Супер купот

Нема промени во цените за сместување во скопските хотели во пресрет на Супер купот

Сител | пред 10 месеци

Embedded video for Нема промени во цените за сместување во скопските хотели во пресрет на Супер купот Нема промени во цените за сместување во скопските хотели во пресрет на Супер купот. Ниту реакциите...

Стопанска комора Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

Стопанска комора: Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

Локално | пред 10 месеци

Да се продолжи работата на угостителските објекти, посебно на оние во руралните средини, да се овозможи ангажирање на младите и на студентите за време на туристичката сезона наместо да ја напуштаат Македонија...

Откажани резервации хотелите во Скопје го злоупотребија Суперкупот

Откажани резервации, хотелите во Скопје го злоупотребија Суперкупот!

ТВ 21 | пред 10 месеци

Мицк и Александар прават планови за денот кога ќе се одржи Супер купот на 8 Август. И двајцата се фанови на Манчестер Јунајтед. Интересот на англиските навивачи многукратно ги зголеми цените на хотелите...

Супер Куп Пазарна инспекција не реагира навивачите ќе спијат по куќи

Супер Куп:Пазарна инспекција не реагира, навивачите ќе спијат по куќи

Нова ТВ | пред 10 месеци

Државниот пазарен инспекторат нема направено вонредни контроли во хотелите и мотелите во Скопје во пресрет на Супер Купот. Оттаму велат дека досега до нив немало поплаки од граѓани дека им биле откажани...

Во туристичката понуда на Македонија се вклучени повеќе од 230 хотели категоризирани според европски стандарди

Во туристичката понуда на Македонија се вклучени повеќе од 230 хотели категоризирани според европски стандарди

Скопје Инфо | пред 10 месеци

Туризмот и хотелиерството се во подем во Македонија. Заради развој на туризмот се повеќе се градат или реновираат поголеми и помали хотелчиња ширум земјава. Во туристичката понуда на Македонија се вклучени...

Стопанска комора Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

Стопанска комора: Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

A1on | пред 10 месеци

Да се продолжи работата на угостителските објекти, посебно на оние во руралните средини, да се овозможи ангажирање на младите и на студентите за време на туристичката сезона наместо да ја напуштаат Македонија...

Стопанска комора Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

Стопанска комора: Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

Канал 5 | пред 10 месеци

Воедно апелираат семинарите, едукативните настани и другите видови активности што се одржуваат на државна сметка, да се организираат дома, а не во странство, што би значело директна поддршка за секторот...

Трајанов Да се отворат студентските домови за навивачите на Супер купот

Трајанов: Да се отворат студентските домови за навивачите на Супер купот

24 вести | пред 10 месеци

Лидерот на Демократскиот сојуз на Македонија, Павле Трајанов  побара студентските домови да се отворат за навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед и во нив да се сместат неколку илјади гости, бидејќи...

Трајанов Навивачите на Реал и на Манчестер да се сместат во студентските домови

Трајанов: Навивачите на Реал и на Манчестер да се сместат во студентските домови

+Инфо | пред 10 месеци

Претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, излезе со предлог студентските домови да се отворат за навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед за време на Супер купот што треба да се одржи...

Туризмот и хотелиерството се во подем во Македонија

Туризмот и хотелиерството се во подем во Македонија

Сител | пред 10 месеци

Embedded video for Туризмот и хотелиерството се во подем во Македонија Да се продолжи работното време за угостителските објекти во руралните средини, државата да помогне и да ги покрива придонесите за...

Павле Трајанов бара да се отворат студентските домови за навивачите на Супер купот

Павле Трајанов бара да се отворат студентските домови за навивачите на Супер купот

Макфакс | пред 10 месеци

Павле Трајанов од Демократскиот сојуз на Македонија побара денес студентските домови да се отворат за навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед и во нив да се сместат неколку илјади гости, бидејќи...

Павле Трајанов Студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

Павле Трајанов: Студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

A1on | пред 10 месеци

„Во хотелите во Скопје не можат да се сместат навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед, поради што предлагам да се отворат студентските домови во Скопје во кои можат да се сместат неколку илјади...

Стопанска комора Цените во угостителството за Супер купот ги дефинира пазарот

Стопанска комора: Цените во угостителството за Супер купот ги дефинира пазарот

Алфа | пред 10 месеци

Да се продолжи работата на угостителските објекти, посебно на оние во руралните средини, да се овозможи ангажирање на младите и на студентите за време на туристичката сезона наместо да ја напуштаат Македонија...

Павле Трајанов Студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

Павле Трајанов: Студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

Локално | пред 10 месеци

Во хотелите во Скопје не можат да се сместат навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед, поради што предлагам да се отворат студентските домови во Скопје во кои можат да се сместат неколку илјади гости....

Македонски политичар со идеја за сместување на навивачите за натпреварот меѓу Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед

Македонски политичар со идеја за сместување на навивачите за натпреварот меѓу Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед

Дерби | пред 10 месеци

Во пресрет на натпреварот од СуперКупот помеѓу Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед, покрај лавината коментари и реакции по социјалните мрежи за високите цени за сместуваање, македонскиот политичар Павле Трајанов...

Павле Трајанов Студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

Павле Трајанов: Студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

Фокус | пред 10 месеци

Павле Трајанов од Демократскиот сојуз на Македонија побара денес студентските домови да се отворат за навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед и во нив да се сместат неколку илјади гости, бидејќи...

Трајанов Студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

Трајанов: Студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

ТВ Нова | пред 10 месеци

Отворање на студенските домови во Скопје за навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед, предлага лидерот на Демократски сојуз Павле Трајанов. Според него, сместувањето треба да биде бесплатно или со...

Гостите за Суперкупот нема да спијат во Скопје не зашто им е скапо туку зашто не им е атрактивно

Гостите за Суперкупот нема да спијат во Скопје, не зашто им е скапо туку зашто не им е атрактивно?!

Вечер | пред 10 месеци

Скопје како дестинација е неподготвено за ваков голем настан, зашто на гостите од странство не може да им се понуди забава во рестораните по 1 часот по полноќ, смета заменик-претседателот на Здружението...

Павле Трајанов За навивачите на Манчестер и на Реал да се отворат студентските домови

Павле Трајанов: За навивачите на Манчестер и на Реал да се отворат студентските домови

МКД | пред 10 месеци

Во хотелите во Скопје не можат да се сместат навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед, поради што предлагам да се отворат студентските домови во Скопје во кои можат да се сместат неколку илјади гости,...

Допрва ќе се решава дали да се примаат навивачи во студентските домови

Допрва ќе се решава дали да се примаат навивачи во студентските домови

Радио МОФ | пред 10 месеци

Има интерес од странските навивачи за сместување во студентските домови, но идната недела ќе решаваат дали ќе бидат отворени и за овие групи, вели за Радио МОФ директорката на Државниот студентски дом...

Трајанов Навивачите на Реал и на Манчестер да се сместат во студентските домови

Трајанов: Навивачите на Реал и на Манчестер да се сместат во студентските домови

Вечер | пред 10 месеци

Поради високите цени во хотелите, тој предлага на навивачите да им се понудат студентските легла за бесплатно или за минимален надомест. Претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, излезе со...

ДС Да се отворат Студентските домови за навивачите на Супер Купот

ДС: Да се отворат Студентските домови за навивачите на Супер Купот

Нова ТВ | пред 10 месеци

Демократскиот сојуз предлага да се отворат студентските домови за сместување на навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед кои на 8 август ќе дојдат да го гледаат натпреварот меѓу овие два тима во...

Стопанска комора Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

Стопанска комора: Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

Сител | пред 10 месеци

Да се продолжи работата на угостителските објекти, посебно на оние во руралните средини, да се овозможи ангажирање на младите и на студентите за време на туристичката сезона наместо да ја напуштаат Македонија...

Стопанска комора Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

Стопанска комора: Цените за Супер купот ги дефинира пазарот

еМАГАЗИН | пред 10 месеци

Да се продолжи работата на угостителските објекти, посебно на оние во руралните средини, да се овозможи ангажирање на младите и на студентите за време на туристичката сезона наместо да ја напуштаат Македонија...

Павле Трајанов бара да се отворат студентските домови за навивачите на Супер купот

Павле Трајанов бара да се отворат студентските домови за навивачите на Супер купот

Sky | пред 10 месеци

Павле Трајанов од Демократскиот сојуз на Македонија побара денес студентските домови да се отворат за навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед и во нив да се сместат неколку илјади гости, бидејќи...

Трајанов предлага студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

Трајанов предлага студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

еМАГАЗИН | пред 10 месеци

Отворање на студенските домови во Скопје за навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед, предлага лидерот на Демократски сојуз Павле Трајанов. Според него, сместувањето треба да биде бесплатно или со...

На Македонија и недостасува елитен туризам нема ниту 20 хотели со 5 ѕвезди

На Македонија и недостасува елитен туризам, нема ниту 20 хотели со 5 ѕвезди

Вечер | пред 10 месеци

Министерството за економија според актуелните законски прописи ги категоризираше овие сместувачки капацитети. Меѓу нив се и неколку луксузни сместувачки капацитети, односно четири хотели од највисока категорија...

Има ли институции да го спречат грабежот на Супер купот

Има ли институции да го спречат грабежот на Супер купот?!

Вечер | пред 10 месеци

Скопските хотели во пресрет на фудбалскиот Супер куп, кој ќе се одржи на 8 август, ги кренаа цените и до 10 пати повеќе. Според претседателот на Хотелската асоцијација на Македонија - ХОТАМ, Крсте Блажевски...

Навивачите на Манчестер Ј се гневни поради кражбата на угостителите во Скопје

Навивачите на Манчестер (Ј) се гневни поради "кражбата" на угостителите во Скопје

Вечер | пред 10 месеци

Голем број навивачи на "црвените ѓаволи" се гневни од угостителите во Скопје, кои направија вистинска "кражба", пишува британскиот весник "Мирор". Фановите на Манчестер (Ј) се незадоволни од покачувањето...

Македонски навивачи на Манчестер јунајтед им нудат бесплатно сместување за Англичаните за Супер купот

Нетпрес | пред 10 месеци

Македонски фанови на англиската фудбалска група „Манчестер Јунајтед“ се понудија да помогнат за сместување на гостите од Англија што имале некаков проблем со сместувањето за време на Супер купот, кој треба...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност