Легендарниот маестро Ашкенази пресреќен што дошол во земја каде што распознава кирилски букви

Легендарниот маестро Ашкенази пресреќен што дошол во земја каде што распознава кирилски букви

Дневник | на 5.2017

Kое е значењето на презимето Трпчески? - Трпение. Навистина?! Прекрасно!!! Ваков дијалог водат двајца уметници, едниот жива легенда, другиот со тенденција да стане како него. Секако, на обајцата им се...

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе отвори со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе отвори со ексклузивен концерт

Утрински | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата со која како солист ќе настапи нашиот светски етаблиран пијанист Симон Трпчески....

Канческа Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канческа- Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Вистина | на 5.2017

Во недела на 21 мај свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската Филхармонија. По 73 гoдини постоење, филхармонијата за прв пат ќе добие своја модерна сала. Министерката за култура Елизабета...

Македонската филхармонија доби музички храм по сите светски стандарди

Македонската филхармонија доби музички храм по сите светски стандарди

МТВ 1 | на 5.2017

Со ексклузивен концерт в недела ќе биде отворен новиот објект на Македонската филхармонија. Како солист ќе настапи пијанистот Симон Трпчески, а концертот ќе биде под диригентско водство на маестро Владимир...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Прес 24 | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

A1on | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела

Макфакс | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе биде отворен в недела, во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата, со која како солист ќе настапи нашиот светски етаблиран пијанист Симон Трпчески....

Симон Трпчески Секој момент со маестро Владимир Ашкенази е бесценет

Симон Трпчески: Секој момент со маестро Владимир Ашкенази е бесценет

Факултети | на 5.2017

Во недела, во 19 часот Ашкенази и Трпчески ќе го изведат историскиот концерт за Македонија со кој свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската филхармонија Најсреќни ќе бидат музичарите...

Македонската Филхармонија добива нова концертна сала по сите светски стандарди

Македонската Филхармонија добива нова концертна сала по сите светски стандарди

ТВ Нова | на 5.2017

Македонската Филхармонија добива нова концертна сала по сите светски стандарди. Објектот ќе биде пуштен во употреба во недела на 21 мај. Габриела Додевска

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе биде ставен во функција во недела со ексклузивен концерт

Нетпрес | на 5.2017

Македонската филхармонија, која е најстара институција од областа на музичко-сценската дејност во Република Македонија, новиот објект го добива по 73 години од постоењето. Новиот објект на Македонската...

Филхармонија стартува со Трпчески

Филхармонија стартува со Трпчески

Вест | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

ЕКСКЛУЗИВЕН КОНЦЕРТ НА ТРПЧЕСКИ И АШКЕНАЗИ В недела се отвора новата зграда на Филхармонија

ЕКСКЛУЗИВЕН КОНЦЕРТ НА ТРПЧЕСКИ И АШКЕНАЗИ: В недела се отвора новата зграда на Филхармонија

Телеграф | на 5.2017

Македонската филхармонија после 73 години, конечно доби свој музички храм. В недела со ексклузивен концерт филхармонијата заедно со Симон Трпчески и познатиот диригент Владимир Ашкенази ќе одржат ексклузивен...

В недела ќе се отвори новиот објект на Македонската филхармонија

В недела ќе се отвори новиот објект на Македонската филхармонија

Денар | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе биде отворен в недела, во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата, со која како солист ќе настапи нашиот светски етаблиран пијанист Симон Трпчески....

Канческа Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канческа- Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Курир | на 5.2017

Министерката за култура Елизабета Канческа Милевска во интервју за Радио Слободна Македонија вели дека објектот е по сите светски стандарди. На отворањето во недела ќе настапат врвни светски уметници....

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Алфа | на 5.2017

Македонската филхармонија, која е најстара институција од областа на музичко-сценската дејност во Република Македонија, новиот објект го добива по 73 години од постоењето. Новиот објект на Македонската филхармонија...

Спектакл во новата зграда на Македонската филхармонија в недела

Спектакл во новата зграда на Македонската филхармонија в недела

+Инфо | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Курир | на 5.2017

Македонската филхармонија, која е најстара институција од областа на музичко-сценската дејност во Република Македонија, новиот објект го добива по 73 години од постоењето. Концертот ќе биде под диригентско...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

ТВ Нова | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Канческа Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канческа- Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Прес 24 | на 5.2017

Во недела на 21 мај свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската Филхармонија. По 73 гoдини постоење, филхармонијата за прв пат ќе добие своја модерна сала. Министерката за култура Елизабета...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Вистина | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија ги крева завесите во недела

Новиот објект на Македонската филхармонија ги крева завесите во недела

Прес 24 | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Денешен | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Слободна Македонија | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Канческа Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канческа- Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Пулс 24 | на 5.2017

Во недела на 21 мај свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската Филхармонија. По 73 гoдини постоење, филхармонијата за прв пат ќе добие своја модерна сала. Министерката за култура Елизабета...

Концерт на Tрпчески и Aшкенази в недела свечено отворање на Mакедонската филхармонија

Концерт на Tрпчески и Aшкенази, в недела свечено отворање на Mакедонската филхармонија

ТВ 21 | на 5.2017

Со концерт на дела од Чајковски и Прокопиев, а под диригентската палка на светски познатиот Владимир Ашкенази од Русија и маестро Симон Трпчески, во недела ќе биде свечено отворена новата концертна сала...

В недела се отвора новиот објект на Македонската филхармонија

В недела се отвора новиот објект на Македонската филхармонија

Република | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Слободна Македонија | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Македонската филхармонија Трпчески и Ашкенази најавија концерт за паметење

Македонската филхармонија, Трпчески и Ашкенази најавија концерт за паметење

Вечер | на 5.2017

"Нашиот град и нашата држава заслужуваат да имаат ваква сала, бидејќи, од една страна, има луѓе кои со сето свое срце ја сакаат музиката и токму затоа ова ќе биде храм на музиката, а, од друга страна,...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Сител | на 5.2017

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Канчевска  Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канчевска – Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Слободна Македонија | на 5.2017

Во недела на 21 мај свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската Филхармонија. По 73 гoдини постоење, филхармонијата за прв пат ќе добие своја модерна сала. Министерката за култура Елизабета...

СЕ ОДРЖАА ПРВИТЕ ПРОБИ Погледнете како изгледа зградата на Македонската филхармонија

СЕ ОДРЖАА ПРВИТЕ ПРОБИ: Погледнете како изгледа зградата на Македонската филхармонија

Телеграф | на 5.2017

Првите проби веќе се одржаа во новата зграда на Македонската филхармонија. Тоа го соопшти актуелната директорка Маја Чанаќевиќ на својот Фејсбук профил споделувајќи и фотографија од ентериерот на концертната...

Првпат во Македонската филхармонија  музика од најпопуларните видеоигри во светот

Првпат во Македонската филхармонија - музика од најпопуларните видеоигри во светот

Дневник | на 5.2017

Македонската филхармонија приредува еден несекојдневен настан. Во новата концертна сала, на 1 јуни со почеток во 20 часот, ќе се одржи симфониски концерт под наслов „Видеоигра“, на кој ќе биде изведена...

За првпат во Македонија  музика од најпопуларните видеоигри во светот

За првпат во Македонија - музика од најпопуларните видеоигри во светот

За Се | на 5.2017

Концертот ќе се одржи под диригентската палка на маестро Тимоти Редмонд од Велика Британија, еден од најистакнатите диригенти во Европа. Македонската филхармонија приредува еден несекојдневен настан. Во...

Првпат во Македонија  музика од најпопуларните видеоигри во светот

Првпат во Македонија - музика од најпопуларните видеоигри во светот

+Инфо | на 5.2017

Во новата концертна сала на Македонската филхармонија, на 1 јуни со почеток во 20 часот, ќе се одржи симфониски концерт под наслов „Видеоигра“, на кој ќе биде изведена музиката од најпознатите видео игри...

Македонската филхармонија пo 73 години добива нова концертна сала по сите светски стандарди

Македонската филхармонија пo 73 години добива нова концертна сала по сите светски стандарди

Cooltura | на 5.2017

Не постои поголема гордост од онаа да бидеш дел од создавањето на една вредност која ќе биде запишана во македонската историја... да бидеш дел од создавањето на еден нов дом...дом за македонските уметници...

Првпат во Македонија – музика од најпопуларните видеоигри во светот

Република | на 5.2017

Македонската филхармонија приредува еден несекојдневен настан. Во новата концертна сала, на 1 јуни со почеток во 20 часот, ќе се одржи симфониски концерт под наслов „Видеоигра“, на кој ќе биде изведена...

Концерт со музиката од најпознатите видеоигри во Македонската филхармонија

Концерт со музиката од најпознатите видеоигри во Македонската филхармонија

Радио МОФ | на 5.2017

Во новата концертна сала на Македонската филхармонија, на 1 јуни со почеток во 20 часот, ќе се одржи симфониски концерт под наслов „Видеоигра“, на кој ќе биде изведена музиката од најпознатите видео игри...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност