Без екстерно ќе се врати подарувањето оцени

Без екстерно ќе се врати подарувањето оцени

Вест | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. Ова следи по најавата на...

Ристовски СДС сака да го врати времето од транзицијата кога се подаруваа оценки

Ристовски: СДС сака да го врати времето од транзицијата кога се подаруваа оценки

Позитив | на 5.2017

Поранешниот министер за образование Спиро Ристовски во име на ВМРО-ДПМНЕ одржа прес конференција на која ги искажа главните ставови зошто не треба да се укине екстерното тестирање кое ќе врати многу негативни...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Вистина | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. –  Намерата на СДС да го...

Ристовски Уникувањето на екстерното не е реформа туку антиреформа

Ристовски: Уникувањето на екстерното не е реформа, туку антиреформа

Утрински | на 5.2017

Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење, кое што постоело во сите напредни земји и претставувало одреден стрес за ученикот, но тоа не е голгота туку неопходен дел на образовниот процес,...

СДСМ Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

СДСМ: Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

Локално | на 5.2017

Предлог законот што го доставивме до Собранието со кој се бара укинување на екстерното тестирање веднаш, е предложен по скратена постапка бидејќи не е обемен, и се очекува да биде ставен на дневен ред...

Спиро Ристовски Укинувањето на екстерното е антиреформа

Спиро Ристовски: Укинувањето на екстерното е антиреформа

Факултети | на 5.2017

Ако се укине екстерното, постепено се ќе се врати по старо. Тие со поголемо влијание, ќе ургираат нивното дете да биде со одличен успех без разлика на неговиот квалитет. Дел од учениците ќе имаат висок...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

ТВ Нова | на 5.2017

Покрај распишување на локалните избори и решение за истечениот мандат на градоначалниците, според најавите новата точка која парламатарното мнозинсво сака да се стави на дневен ред и пред седница за избор...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Дневник | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. -  Намерата на СДС да го...

Пратениците на СДСМ на средба со матуранти

Пратениците на СДСМ на средба со матуранти

24 вести | на 5.2017

Пратениците на СДСМ  Стефан Богоев, Ивана Туфегџиќ и Петар Атанасов  остварија средба со матуранти, наставници, професори на која се разговараше за укинувањето на екстерното тестирање, како и за реформите...

Ристоски Укинувањето на екстерното тестирање не е реформа  туку е антиреформа

Ристоски: Укинувањето на екстерното тестирање не е реформа – туку е антиреформа

24 вести | на 5.2017

Укинувањето на екстерното тестирање не е реформа – туку е антиреформа , изјави денеска Спиро Ристоски од ВМРО ДПМНЕ. Тој додаде дека екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење.

Пратеници на СДСМ на средба со матуранти и наставници Екстерното тестирање да се укине уште годинава

Пратеници на СДСМ на средба со матуранти и наставници: Екстерното тестирање да се укине уште годинава

A1on | на 5.2017

Пратениците на СДСМ во Собранието на Р.Македонија, Стефан Богоев, Ивана Туфегџиќ и Петар Атанасов денеска остварија средба со матуранти, наставници, професори на која се разговараше за укинувањето на...

Учениците и родителите едногласни за укинувањето на екстерното

Учениците и родителите едногласни за укинувањето на екстерното

Алсат-М | на 5.2017

Основните и средните училишта ги прават последните подготовки за екстерното тестирање кое треба да се одржи во првата недела од јуни. Во меѓувреме, вчера парламентарната група на СДСМ поднесе во Собранието...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Локално | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. –  Намерата на СДС да го...

Ристовски Укинувањето на екстерното е антиреформа и популистичка мерка

Ристовски: Укинувањето на екстерното е антиреформа и популистичка мерка

A1on | на 5.2017

„Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење. Тестирање на знаење кое што постои во сите напредни земји и секаде како и кај нас, претставува одреден стрес за ученикот, како што впрочем...

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Нетпрес | на 5.2017

Намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците, оцени во петокот на прес-конференцијата Спиро Ристовски, од ВМРО-ДПМНЕ „Намерата...

Спировски Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа

Спировски: Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа

Макфакс | на 5.2017

Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа. Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални...

ВМРО ДПМНЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ Укинувањето на екстерното тестирање е штетно за учениците

ВМРО-ДПМНЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ: Укинувањето на екстерното тестирање е штетно за учениците

Телеграф | на 5.2017

Со предупредување дека со укинувањето на екстерното тестирање ќе се намали квалитетот на образованието во земјава излезе денеска ВМРО-ДПМНЕ , од каде што објаснија дека тоа било направено за да се спречи...

ВМРО ДПМНЕ Укинувањето на екстерното ја враќа земјата назад

ВМРО ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното ја враќа земјата назад

Фокус | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ го воведе екстерното тестирање како одговор на една појава која започна во периодот на транзицијата, а се манифестираше преку масовно пишување највисоки оценки без да се обезбеди дека ученикот...

ВМРО ДПМНЕ Укинувањето на екстерното е антиреформа на СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното е антиреформа на СДСМ

МТВ 1 | на 5.2017

Најавата на СДСМ за укинување на екстерното тестирање е само обид за додворување на гласачите, и контрапродуктивно, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Сметаат дека екстерното треба да продолжи, бидејќи го има и во европски...

СДСМ Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

СДСМ: Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

ТВ Нова | на 5.2017

Предлог законот што го доставивме до Собранието со кој се бара укинување на екстерното тестирање веднаш, е предложен по скратена постапка бидејќи не е обемен, и се очекува да биде ставен на дневен ред...

ВИДЕО Богоев Бараме укинување на екстерното веднаш

ВИДЕО Богоев: Бараме укинување на екстерното веднаш

Фокус | на 5.2017

Во предлог законот што го доставивме до Собранието се бара укинување на екстерното тестирање веднаш, изјави денеска пратеникот Стефан Богоев . – Бидејќи не е обемен закон, односно се бара само укинување...

ВМРО ДПМНЕ против екстерното да замине во историјата

ВМРО ДПМНЕ против екстерното да замине во историјата

Фактор | на 5.2017

Партијата која воведе во образованието екстерно тестирање е против негово повлекување. Заменик министерот за образование Спиро Ристовски најавата на СДСМ да го укине екстерното тестирање ја окарактеризираше...

ВМРО ДПМНЕ Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење

ВМРО-ДПМНЕ: Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење

Канал 5 | на 5.2017

Не може да се укине екстерното тестирање, тоа е тестирање на реално стекнатото знаење на учениците. .

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Курир | на 5.2017

–  Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата треба да им обезбеди подобро образование...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

ТВ Нова | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. –  Намерата на СДС да го...

ВМРО ДПМНЕ укинувањето на екстерното е антиреформа

ВМРО-ДПМНЕ-укинувањето на екстерното е антиреформа

Р.С. Европа | на 5.2017

Заменик министерот за образование Спиро Ристовски во име на ВМРО-ДПМНЕ од партиското седиште денеска рече дека екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење кое што постоело во сите напредни...

Екстерното тестирање ќе се укине по скратена постапка

Екстерното тестирање ќе се укине по скратена постапка

+Инфо | на 5.2017

Пратениците на СДСМ во Собранието на Р.Македонија, Стефан Богоев, Ивана Туфегџиќ и Петар Атанасов денеска се сретнаа со матуранти, наставници, професори со кои разговараа за  укинувањето на екстерното...

Пратениците на СДСМ на средба со матуранти и професори разговараа за укинување на екстерното тестирање

Пратениците на СДСМ на средба со матуранти и професори разговараа за укинување на екстерното тестирање

Канал 5 | на 5.2017

-Во предлог законот што го доставивме до Собранието се бара укинување на екстерното тестирање веднаш. Бидејќи не е обемен закон, односно се бара само укинување на екстерното, ние употребивме можност од...

Ристовски Укинувањето на екстерното не е реформа туку антиреформа

Ристовски: Укинувањето на екстерното не е реформа, туку антиреформа

МКД | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ ја критикува намерата на СДСМ да го укине екстерното тестирање и оценува дека тоа е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи. „Екстерното тестирање е...

СДСМ Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

СДСМ: Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

Алсат-М | на 5.2017

Предлог законот што го доставивме до Собранието со кој се бара укинување на екстерното тестирање веднаш, е предложен по скратена постапка бидејќи не е обемен, и се очекува да биде ставен на дневен ред...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Алсат-М | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. –  Намерата на СДС да го...

СДСМ достави предлог до собранието за укинување на екстерното по скратена постапка

СДСМ достави предлог до собранието за укинување на екстерното по скратена постапка

Сител | на 5.2017

Embedded video for СДСМ достави предлог до собранието за укинување на екстерното по скратена постапка

ВМРО ДПМНЕ Укинувањето на екстерното е антиреформа која ја враќа земјата назад

ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното е антиреформа која ја враќа земјата назад

Прес 24 | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска со свој став за предлогот за укинување на екстерното тестирање: Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење. Тестирање на знаење кое што постои во сите напредни земји...

Дали Собранието може да носи закони пред да се избере Влада

Дали Собранието може да носи закони пред да се избере Влада?

Р.С. Европа | на 5.2017

Ништо не може да добие предност на дневен ред во Собранието пред да се избере новата Влада, велат познавачи на собраниските процедури. Од парламентарно мнозинство велат дека сакаат точките за локалните...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Пулс 24 | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. –  Намерата на СДС да го...

Спировски Намерата на СДС да го укине екстерното не е реформа туку антиреформа

Спировски: Намерата на СДС да го укине екстерното не е реформа туку антиреформа

Reporter.mk | на 5.2017

Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа. Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални...

Билјана  професорката што прва крена глас против екстерното Колегите што до вчера молчеа од страв денес охрабрено зборуваат

Билјана – професорката што прва крена глас против екстерното: Колегите што до вчера молчеа од страв, денес охрабрено зборуваат !

Фокус | на 5.2017

Билјана Теохарева – Филипова, професорка по информатика и програмски јазици во СОУ „Коста Сусино“, Радовиш, и магистар по информатика, која минатата година беше првиот работник во образованието што го...

ВМРО ДПМНЕ Укинувањето на екстерното ја враќа земјата назад

ВМРО ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното ја враќа земјата назад

Нова ТВ | на 5.2017

Намерата на СДСМ да го укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата треба...

Билјана  професорката што прва крена глас против екстерното Колегите што до вчера молчеа од страв денес охрабрено зборат

Билјана – професорката што прва крена глас против екстерното: Колегите што до вчера молчеа од страв, денес охрабрено зборат!

Фокус | на 5.2017

Билјана Теохарева – Филипова, професорка по информатика и програмски јазици во СОУ „Коста Сусино“, Радовиш, и магистар по информатика, која минатата година беше првиот работник во образованието што го...

Пратеници на СДСМ на средба со матуранти и наставници Екстерното тестирање да се укине уште годинава

Пратеници на СДСМ на средба со матуранти и наставници: Екстерното тестирање да се укине уште годинава!

Sky | на 5.2017

Пратениците на СДСМ во Собранието на Р.Македонија, Стефан Богоев, Ивана Туфегџиќ и Петар Атанасов денеска остварија средба со матуранти, наставници, професори на која се разговараше за укинувањето на екстерното...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Слободна Македонија | на 5.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. –  Намерата на СДС да го...

Поднесена е иницијатива во Парламентот Екстерно тестирање да нема од оваа учебна година

Поднесена е иницијатива во Парламентот! Екстерно тестирање да нема од оваа учебна година!

Локално | на 5.2017

До парламентот е доставена иницијативата  за предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање. Сега останува претседателот на парламентот...

СДСМ со иницијатива до Собранието за укинување на екстерното

СДСМ со иницијатива до Собранието за укинување на екстерното

Локално | на 5.2017

Пратениците на СДСМ денеска ќе ги достават до Парламентот предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање, изјави на прес конференција...

СДСМ поднесе предлог до Собранието за укинување на екстерното тестирање

СДСМ поднесе предлог до Собранието за укинување на екстерното тестирање

Телма | на 5.2017

Пратениците на СДСМ денеска ќе ги достават до Парламентот предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање, изјави на прес конференција...

Богоев: Ќе доставиме предлог до Собранието за укинување на екстерното

Нетпрес | на 5.2017

СДСМ денеска ќе го достави до Собранието предлогот за измени во Законот за образование, рече пратеникот на СДСМ, Стефан Богоев на денешната прес-конференција. – Ветивме дека помеѓу првите наши промени...

СДСМ со иницијатива до Собранието за укинување на екстерното тестирање

СДСМ со иницијатива до Собранието за укинување на екстерното тестирање

МТВ 1 | на 5.2017

СДСМ денеска до Собранието ќе ги достави предлог- измените во Законот за образование, за укинување на екстерното тестирање. Како што рече Стефан Богоев, ќе се мотивираат учениците и училиштата не преку...

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

Дневник | на 5.2017

СДСМ најави дека денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање. - Очекуваме по скратена постапка да се донесат...

Ветувањата на СДСМ за екстерното ги трауматизираа учениците

Ветувањата на СДСМ за екстерното ги трауматизираа учениците

Дневник | на 5.2017

Ветувањето на СДСМ за укинување на екстерното тестирање создаде трауми кај учениците, родителите и наставниците и никој не може со сигурност да потврди дали тоа ќе се одржи. Некои од наставниците во основните...

Излез за деблокирање на општините ќе се бара и во паралелни седници

Излез за деблокирање на општините ќе се бара и во паралелни седници?

Дневник | на 5.2017

За деблокирање на локалната самоуправа можно е седницата за измените на Изборниот законик да се одржи и пред изборот на новата влада или двете седници да течат паралелно, најави вчера новиот мандатар Зоран...

СДСМ ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

СДСМ ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

24 вести | на 5.2017

СДСМ денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање. Очекуваат законските измени да се донесат по скратена...

СДСМ ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

СДСМ ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

Локално | на 5.2017

СДСМ денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање. Очекуваат законските измени да се донесат по скратена...

Богоев Денеска до Собранието ќе доставиме предлог за укинување на екстерното ВИДЕО

Богоев: Денеска до Собранието ќе доставиме предлог за укинување на екстерното ВИДЕО

+Инфо | на 5.2017

СДСМ денеска ќе го достави до Собранието предлогот за измени во Законот за образование, рече пратеникот на СДСМ, Стефан Богоев на денешната прес-конференција. - Ветивме дека помеѓу првите наши промени...

СДСМ со предлог до Собрание за укинување на екстерното

СДСМ со предлог до Собрание за укинување на екстерното

Р.С. Европа | на 5.2017

Пратениците на СДСМ денеска ќе ги достават до Парламентот предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање, изјави на прес конференција...

СДСМ ќе достави предлог во собранието за укинување на екстерното тестирање

СДСМ ќе достави предлог во собранието за укинување на екстерното тестирање

Канал 5 | на 5.2017

СДСМ најави дека денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање. - Очекуваме по скратена постапка да се донесат...

Богоев СДСМ денеска до Собранието ќе достави предлог за укинување на екстерното

Богоев: СДСМ денеска до Собранието ќе достави предлог за укинување на екстерното

МКД | на 5.2017

Пратениците на СДСМ денеска ќе ги достават до Парламентот предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање, најави пратеникот и претседател...

Почнува процесот за укинување на екстерното

Почнува процесот за укинување на екстерното

Факултети | на 5.2017

Очекуваме по скратена постапка да се донесат законските измени и уште од оваа година да се укине екстерното тестирање за учениците од основното и средното образование, вели во соопштението Стефан Богоев, пратеник и претседател на

СДСМ со иницијатива до Парламентот бара укинување на екстерното тестирање

СДСМ со иницијатива до Парламентот бара укинување на екстерното тестирање

Фактор | на 5.2017

Пратениците на СДСМ денеска до Парламентот доставуваат предлог измени на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање при што очекуваат по скратена постака...

СДСМ СО ПРЕДЛОГ ЗА УКИНУВАЊЕ НА ЕКСТЕРНОТО Партијата очекува поддршка од пратениците

СДСМ СО ПРЕДЛОГ ЗА УКИНУВАЊЕ НА ЕКСТЕРНОТО: Партијата очекува поддршка од пратениците

Телеграф | на 5.2017

СДСМ најави дека денеска до парламентот ќе ги достават предлог-измените на законите за основно и за средно образование со кои ќе се укине екстерното тестирање. - Очекуваме по скратена постапка да се донесат...

Богоев Денеска до Собранието ќе доставиме предлог за укинување на екстерното тестирање

Богоев: Денеска до Собранието ќе доставиме предлог за укинување на екстерното тестирање

Фокус | на 5.2017

Екстерното тестирање е штетен проект и затоа денеска до Собранието ќе го доставиме предлогот за измени во Законот за образование, истакна пратеникот од СДСМ, Стефан Богоев . – Ветивме дека помеѓу првите...

Богоев Ќе доставиме до Собранието предлог за укинување на екстерното

Богоев: Ќе доставиме до Собранието предлог за укинување на екстерното

Актуелно24 | на 5.2017

СДСМ денеска ќе го достави до Собранието предлогот за измени во Законот за образование, рече пратеникот на СДСМ, Стефан Богоев, на денешната прес-конференција. – Ветивме дека меѓу нашите први промени ќе...

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

Идивиди | на 5.2017

Скопје, 18 мај 2017 (МИА) - СДСМ најави дека денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање. - Очекуваме по...

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

Прес 24 | на 5.2017

СДСМ најави дека денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање. - Очекуваме по скратена постапка да се донесат...

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

Алсат-М | на 5.2017

СДСМ најави дека денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање. – Очекуваме по скратена постапка да се донесат...

СДСМ поднесува предлог за укинување на екстерното

СДСМ поднесува предлог за укинување на екстерното

Република | на 5.2017

СДСМ најави дека денеска до парламентот ќе ги достават предлог-измените на законите за основно и за средно образование со кои ќе се укине екстерното тестирање. – Очекуваме по скратена постапка да се донесат...

Богоев Од оваа година нема екстерно тестирање

Богоев: Од оваа година нема екстерно тестирање

Нова ТВ | на 5.2017

Пратениците на СДСМ денеска ќе ги достават до Парламентот предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање, сооппти денеска на прес конференција...

Богоев Екстерно тестирање да нема од оваа учебна година

Богоев: Екстерно тестирање да нема од оваа учебна година

Reporter.mk | на 5.2017

Прес конференција, Стефан Богоев, претседател на СДММ и пратеник во Собрание на РМ Скопје, 18.05.2017 Почитувани ученици, родители, наставници, и граѓани, Пратениците на СДСМ денеска ќе ги достават до...

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

еМАГАЗИН | на 5.2017

СДСМ најави дека денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање. - Очекуваме по скратена постапка да се донесат...

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

Сител | на 5.2017

СДСМ најави дека денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање. - Очекуваме по скратена постапка да се донесат...

СДСМ најави предлог измени за укинување на екстерното

СДСМ најави предлог измени за укинување на екстерното

Сител | на 5.2017

Embedded video for СДСМ најави предлог измени за укинување на екстерното

СУПЕР ВЕСТ ЗА УЧЕНИЦИТЕ  Екстерно нема да има од оваа година

СУПЕР ВЕСТ ЗА УЧЕНИЦИТЕ - Екстерно нема да има од оваа година

Sky | на 5.2017

Пратениците на СДСМ денеска до Собранието на Република Македонија ќе ги достават предлог-измените на Законите за основно и за средно образование за укинување на екстерното тестирање. Претседателот на Социјалдемократската...

СДСМ денеска ќе достави предлог до Собрание за укинување на екстерното

СДСМ денеска ќе достави предлог до Собрание за укинување на екстерното

Ако | на 5.2017

СДСМ денеска ќе го достави предлогот за измени во Закон за образование, со кој на Собранието ќе му предложи укинување на екстерното тестирање. – Ветивме дека помеѓу првите наши промени ќе биде укинувањето...

Дали Заев ќе стигне да го укине екстерното тестирање

Дали Заев ќе стигне да го укине екстерното тестирање?

Факултети | на 5.2017

Дали учениците годинава ќе полагаат екстерно тестирање? Ова е прашањето што веројатно многумина засегнати си го поставуваат денеска, откако Зоран Заев го доби мандатот за формирање на нова Влада. Со оглед...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност