Повеќе кредити за стимулирање на развојот  Македонија повторно ќе оствари економски раст

Повеќе кредити за стимулирање на развојот – Македонија повторно ќе оствари економски раст

ТВ Нова | на 1.2017

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

Кајгана | на 1.2017

Народна банка ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата. „Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат...

НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

Макфакс | на 1.2017

Народна бакна ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата. „Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат...

НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

Точка | на 1.2017

Народна бакна ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата. „Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат...

Граѓаните должат кај банките 2 1 милијарди евра во кредити

Граѓаните должат кај банките 2,1 милијарди евра во кредити

+Инфо | на 1.2017

Фирмите и населението лани повеќе се задложувале кај банките, покажува последниот извештај на Народната банка (НБРМ). НБРМ оцени дека кредитните текови во последниот квартал ги надминаа очекувањата, со...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Нетпрес | на 1.2017

„Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата на економските субјекти и на растот на структурната ликвидност на банкарскиот сектор. Сигналите за стабилизација...

НБРМ Раст на вкупните кредити во приватниот сектор во декември

НБРМ: Раст на вкупните кредити во приватниот сектор во декември

Бизнис инфо | на 1.2017

Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат забрзување на месечниот раст на вкупните кредити на приватниот сектор, главно поттикнат од корпоративниот сектор. Кредитните текови во...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот на економијата во Македонија

Повеќе кредити за стимулирање на развојот на економијата во Македонија

Пулс 24 | на 1.2017

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

КАКО ЗАВРШИ БАНКАРСКАТА 2016  Пик на потрошувачките кредити

КАКО ЗАВРШИ БАНКАРСКАТА 2016: Пик на потрошувачките кредити!

Фактор | на 1.2017

Крајот на банкарската 2016 година завршува со раст на кредитната активност и кај фирмите и кај граѓаните. Последниот месец од ланската година ја зголеми потрошувачката, во пресерт на новогодишните празници....

Повеќе кредити за стимулирање на развојот  Македонија повторно ќе оствари економски раст

Повеќе кредити за стимулирање на развојот - Македонија повторно ќе оствари економски раст

Прес 24 | на 1.2017

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Курир | на 1.2017

„Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата на економските субјекти и на растот на структурната ликвидност на банкарскиот сектор. Сигналите за стабилизација...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Весник | на 1.2017

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Лидер | на 1.2017

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Вечер | на 1.2017

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

НБМ ја намали каматата на благајничките записи на 3 5 отсто

НБМ ја намали каматата на благајничките записи на 3,5 отсто

Утрински | на 1.2017

Откако пред еден месец ја намали каматата од 4 на 3,75 отсто, сега каматната стапка пак се намалува на 3,5 отсто Нина Нинеска-Фиданоска Централната банка вчера извести дека повторно ја намалува каматата...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

Актуелно24 | на 1.2017

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на седница одржана во вторникот, одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува...

НБМ ја намали основната камата втор пат за еден месец

НБМ ја намали основната камата втор пат за еден месец

Дневник | на 1.2017

Народната банка ја намали основната камата дополнителни 0,25 проценти, од 3,75 на 3,5 проценти. Таа е каматата по која банките купуваат записи кај НБМ и од која во голема мера зависи политиката по која...

Народната банка ја намали референтната камата за 0 25 процентни поени се чека банките да ги поевтинат кредитите

Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени, се чека банките да ги поевтинат кредитите

Сител | на 1.2017

Embedded video for Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени, се чека банките да ги поевтинат кредитите Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени,...

НБРМ Намалена каматната стапка на благајничките записи на 3 5

НБРМ: Намалена каматната стапка на благајничките записи на 3,5%

Банкарство | на 1.2017

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

НБРМ Пониска каматна стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Пониска каматна стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

МТВ 1 | на 1.2017

Народна банка реши, каматната стапка на благајничките записи да се намали за дополнителни 0,25 проценти поени и да изнесува 3,5 проценти. Од НБРМ соопштуваат дека ваквата реакција на монетарната политика...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Сител | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

24 вести | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Kаматната стапка на благајничките записи помала за 0 25 процентни поени

НБРМ: Kаматната стапка на благајничките записи помала за 0,25 процентни поени

МКД | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

+Инфо | на 1.2017

Народната банка (НБРМ) ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5 отсто. Централната банка ја зголеми и  понудата на благајнички записи...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Денешен | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Лидер | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

Банките лани собрале повеќе заштеди но помалку дале кредити

Банките лани собрале повеќе заштеди, но помалку дале кредити

Утрински | на 1.2017

На годишна основа заклучно со октомври, депозитите пораснале за 3,8 отсто, додека, пак, кредитниот раст за истиот период изнесува само 1,8 проценти Нина Нинеска-Фиданоска Иако банките од земјава успеале...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0 25 проценти

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 проценти

Денар | на 1.2017

По намалувањето во декември 2016 година, на оваа седница беше одлучено каматната стапка на благајничките записи да се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5%, а понудата на благајнички...

Народна банка ја намали основната каматна стапка од 3 75 на 3 5 проценти

Народна банка ја намали основната каматна стапка од 3,75 на 3,5 проценти

Локално | на 1.2017

Народна банка ја намали каматната стапка на благајничките записи, како основна каматна стапка од 3,75 на 3,5 проценти. Ова било одлучено на 10 јануари кога се одржала редовна седница на Комитетот за оперативна...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

ТВ Нова | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ ја намалува реферетната каматата за 0 25 процентни поени

НБРМ ја намалува реферетната каматата за 0,25 процентни поени

Економски | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

A1on | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

Намалена каматната стапка на благајничките записи

Намалена каматната стапка на благајничките записи

Алсат-М | на 1.2017

Народната банка на Македонија ја намали каматната стапка на благајничките записи за 0,25 отсто и сега таа изенсува 3,5 отсто. За еден месец ова е второ намалување на оваа камата, која е основа врз која...

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Весник | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи

Прес 24 | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

Макфакс | на 1.2017

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на седница одржана во вторникот, одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

Точка | на 1.2017

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на седница одржана во вторникот, одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајнички записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајнички записи

Фактор | на 1.2017

НБРМ на вчерашната седница одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи да се намали задополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5%, а понудата на благајнички записи да се зголеми...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Слободна Македонија | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ ја одржа редовната седница

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ ја одржа редовната седница

Бизнис вести | на 1.2017

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

НБРМ ја олабавува монетарната политика

НБРМ ја олабавува монетарната политика

Република | на 1.2017

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички...

Иако се уште нема Влада народната банка ја олабавува монетарната политика

Иако се уште нема Влада: народната банка ја олабавува монетарната политика

еМАГАЗИН | на 1.2017

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Вечер | на 1.2017

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

Иако се уште нема Влада Народна банка ја олабавува монетарната политика

Иако се уште нема Влада, Народна банка ја олабавува монетарната политика

еМАГАЗИН | на 1.2017

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

Штедење Вкупна депозитна база во вредност од 5 милијарди евра

Штедење: Вкупна депозитна база во вредност од 5 милијарди евра

24 вести | на 1.2017

Вкупната депозитна база за прв пат надмина 5 милијарди евра, достигнувајќи досега највисоко ниво. Според  податоци, во ноември  пораст  има  и кај шедењето во денари  и  кај депозитите во девизи. Кон крајот...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност