До крајот на месецов нови претседатели на Врховен и Кривичен

До крајот на месецов нови претседатели на Врховен и Кривичен

Локално | на 1.2017

Судскиот совет прифатил дел од приговорите за оценките на кандидатите за претседатели на Врховниот и на Кривичниот суд и со тоа била извршена корекција во бодувањето на нивниот труд. Седницата се одвиваше...

До крајот на месецов нови претседатели на врховен и кривичен

До крајот на месецов нови претседатели на врховен и кривичен

24 вести | на 1.2017

Судскиот совет прифатил дел од приговорите за оценките на кандидатите за претседатели на Врховниот и на Кривичниот суд и со тоа била извршена корекција во бодувањето на нивниот труд. Седницата се одвиваше...

Нови оценки за кандидатите за претседатели на судовите

Нови оценки за кандидатите за претседатели на судовите

Телма | на 1.2017

Новинарите да си заминат, бидејќи точката за одлучување по претставките за оценките на судиите е затворена за јавност, а претседателот Зоран Караџовски нема да даде изјава за медиумите, ова го побара Судскиот...

Судскиот совет не ја прими Неделкова на седница

Судскиот совет не ја прими Неделкова на седница

Reporter.mk | на 1.2017

Претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски на денешната седница не го ни стави на дневен ред барањето на експретседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова расправата по приговорот за нејзиното...

Караџовски Оцените за судиите се од доверлив карактер

Караџовски: Оцените за судиите се од доверлив карактер

ТВ Нова | на 1.2017

Зад затворени врати Судскиот совет го разгледуваше барањето од повеќе кандидати за претседатели на Врховен и Кривичен за повторно оценување поради незадоволство од оценките на вонредното оценување кое...

Неделкова без право јавно да се пожали на вонредното бодување

Неделкова без право јавно да се пожали на вонредното бодување

Утрински | на 1.2017

Првиот човек на Судскиот совет Караџовски не беше прецизен ниту кога ќе биде извршен конечниот избор, но се надева дека тоа ќе се случи до крајот на месецот Судскиот совет денеска не и' дозволи на поранешната...

Врховниот и Кривичниот суд може да добијат нови претседатели до февруари

Врховниот и Кривичниот суд може да добијат нови претседатели до февруари

Р.С. Европа | на 1.2017

Претседателот на Судскиот совет, Жарко Караџоски по завршувањето на денешната седницата на Советот изрази надеж дека претседателите на Кривичниот и на Врховниот суд ќе се изберат најдоцна до крајот на...

Судскиот совет разгледуваше приговори зад затворена врата

Судскиот совет разгледуваше приговори зад затворена врата

МТВ 1 | на 1.2017

Зад затворена врата Судскиот совет ги разгледуваше приговорите на кандидатите за оценувањето. Советот не го уважи барањето на поранешната претседателка на Врховен и кандидат за оваа позиција Лидија Неделкова...

Можно е до 31 јануари да се изберат претседатели на Кривичен и Врховен

Можно е до 31 јануари да се изберат претседатели на Кривичен и Врховен

Нова ТВ | на 1.2017

Се надевам дека претседатели на Кривичниот  и Врховниот суд ќе се изберат најдоцна до крајот на месецов, рече претседателот на Судскиот совет, Жарко Караџоски по завршувањето на денешната седницата на...

Караџовски не смета дека го крши Уставот што не дозволи јавност на седницата

Караџовски не смета дека го крши Уставот што не дозволи јавност на седницата

Макфакс | на 1.2017

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски не смета дека го прекршил уставното право на поранешната претседателка на Управен суд и кандидатка за нов мандат, Лидија Неделкова која побара јавно да...

Судскиот совет не ја прими Неделкова на седница, оценувањето на судиите затворено за новинарите

Либертас | на 1.2017

Претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски на денешната седница не го ни стави на дневен ред барањето на експретседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова расправата по приговорот за нејзиното...

Караџовски го крши Уставот ама смета дека е во право

Караџовски го крши Уставот, ама смета дека е во право

Локално | на 1.2017

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски го прекрши уставното право на екс претседателката на Управен суд и кандидатка за нов мандат, Лидија Неделкова која побара јавно да се разгледува нејзиниот...

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Актуелно24 | на 1.2017

Поранешната претседателка на Врховниот суд Лидија Неделкова, во среда, ќе бара јавност на седницата на Судскиот совет, на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Караџовски не смета дека го крши Уставот што не дозволи јавност на седницата

Караџовски не смета дека го крши Уставот што не дозволи јавност на седницата

Точка | на 1.2017

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски не смета дека го прекршил уставното право на поранешната претседателка на Управен суд и кандидатка за нов мандат, Лидија Неделкова која побара јавно да...

Судскиот совет ги разгледа приговорите зад затворени врати сѐ уште не се знае кога судовите ќе добијат нови претседатели

Судскиот совет ги разгледа приговорите зад затворени врати, сѐ уште не се знае кога судовите ќе добијат нови претседатели

Алсат-М | на 1.2017

Екс претседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова не беше повикана на денешната седница на Судскиот совет, иако таа писмено побара да присуствува и усно пред новинарите да каже зошто е незадоволна...

Оценувањето на судиите зад затворени врати иако Неделкова побара седницата да биде јавна

Оценувањето на судиите зад затворени врати иако Неделкова побара седницата да биде јавна

Бриф | на 1.2017

Судскиот совет зад затворени врати одлучуваше по барањето од повеќе кандидати за претседатели на Врховниот и Кривичниот суд за повторно оценување поради незадоволство од оценките на вонредното оценување...

ДЕЛ ОД ПРИГОВОРИТЕ СЕ ПРИФАТЕНИ Нови претседатели на Кривичниот и на Врховниот суд до крајот на месецов

ДЕЛ ОД ПРИГОВОРИТЕ СЕ ПРИФАТЕНИ: Нови претседатели на Кривичниот и на Врховниот суд до крајот на месецов

Телеграф | на 1.2017

Членовите на Судскиот совет прифатија дел од приговорите за вонредното оценување поднесени од кандидатите за претседатели на Основниот суд 1, Врховниот суд и на Апелацискиот суд - Штип. Според претседателот...

Караџовски Оцените за судиите се од доверлив карактер

Караџовски: Оцените за судиите се од доверлив карактер

+Инфо | на 1.2017

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски денеска, по изјавата на изјави на експретседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд , Лидија Неделкова, изјави дека не е прекршен Уставот,...

Неделкова Судски совет јавно да каже зошто не ми ги признава поените

Неделкова: Судски совет јавно да каже зошто не ми ги признава поените

Нова ТВ | на 1.2017

И покрај барањето на експретседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува на разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Неделкова Судски совет јавно да каже зошто не ми ги признава поените

Неделкова: Судски совет јавно да каже зошто не ми ги признава поените

+Инфо | на 1.2017

И покрај барањето на експретседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува на разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Дел од приговорите за оценувањето на судиите прифатени дел отфрлени

Дел од приговорите за оценувањето на судиите прифатени, дел отфрлени

24 вести | на 1.2017

Дел од приговорите за повторното оценување на кандидатите за претседатели на Врховниот и Кривичниот суд се прифатени, а дел се отфрлени, изјави претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски. „Приговорите...

Зоран Караџовски Дел од приговорите за оценувањето на судиите се прифатени а дел отфрлени

Зоран Караџовски: Дел од приговорите за оценувањето на судиите се прифатени, а дел отфрлени

Позитив | на 1.2017

Дел од приговорите за повторното оценување на кандидатите за претседатели на Врховниот и Кривичниот суд се прифатени, а дел се отфрлени, изјави претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски. „Приговорите...

Оценувањето на судиите зад затворени врати иако Неделкова побара седницата да биде јавна

Оценувањето на судиите зад затворени врати иако Неделкова побара седницата да биде јавна

24 вести | на 1.2017

Судскиот совет зад затворени врати одлучуваше по барањето од повеќе кандидати за претседатели на Врховниот и Кривичниот суд за повторно оценување поради незадоволство од оценките на вонредното оценување...

Судскиот совет не дозволи јавна седница за оценувањето на судии

Судскиот совет не дозволи јавна седница за оценувањето на судии

МКД | на 1.2017

И покрај барањето на екс-претседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста и новинарите да присуствуваат на разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели...

Караџовски ги брка медиумите не сака јавност во Судскиот совет

Караџовски ги брка медиумите, не сака јавност во Судскиот совет

Локално | на 1.2017

И покрај барањето на екс претседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува на разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Караџовски го крши Уставот ама смета дека е во право

Караџовски го крши Уставот, ама смета дека е во право

A1on | на 1.2017

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски го прекрши уставното право на екс претседателката на Управен суд и кандидатка за нов мандат, Лидија Неделкова која побара јавно да се разгледува нејзиниот...

Караџовски не дозволи соочување со судиите пред новинари

Караџовски не дозволи соочување со судиите пред новинари

Фокус | на 1.2017

И покрај барањето на екс претседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова, седницата за разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели на судовите во Судскиот...

Судски совет зад затворени врати ќе ги оценува кандидатите за претседател на Врховен и Кривичен

Судски совет зад затворени врати ќе ги оценува кандидатите за претседател на Врховен и Кривичен

Таратур | на 1.2017

Судскиот совет зад затворени врати одлучуваше по барањето од повеќе кандидати за претседатели на Врховниот и Кривичниот суд за повторно оценување поради незадоволство од оценките на вонредното оценување...

Караџовски ги избрка медиумите не сака јавност во Судскиот совет

Караџовски ги избрка медиумите, не сака јавност во Судскиот совет

Reporter.mk | на 1.2017

И покрај барањето на екс претседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува на разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Караџовски ги брка медиумите не сака јавност во Судскиот совет

Караџовски ги брка медиумите, не сака јавност во Судскиот совет

A1on | на 1.2017

И покрај барањето на екс претседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува на разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Караџовски ги брка медиумите не сака јавност во Судскиот совет

Караџовски ги брка медиумите, не сака јавност во Судскиот совет

A1on | на 1.2017

И покрај барањето на екс претседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува на разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Кајгана | на 1.2017

Поранешната претседателка на Врховниот суд Лидија Неделкова, денеска ќе бара јавност на седницата на Судскиот совет, на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите кои...

Караџовски го крши Уставот, ама смета дека е во право

Reporter.mk | на 1.2017

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски го прекрши уставното право на екс претседателката на Управен суд и кандидатка за нов мандат, Лидија Неделкова која побара јавно да се разгледува нејзиниот...

Лидија неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Лидија неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Макфакс | на 1.2017

Поранешната претседателка на Врховниот суд Лидија Неделкова, во среда, ќе бара јавност на седницата на Судскиот совет, на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Судскиот совет повторно ќе ги оценува кандидатите за претседатели на Кривичен и Врховен суд

Судскиот совет повторно ќе ги оценува кандидатите за претседатели на Кривичен и Врховен суд

24 вести | на 1.2017

Судскиот совет повторно ќе ги оценува кандидатите за претседатели на Кривичниот и Врховниот суд на Македонија. На седница што е закажана за денеска во 11 часот втора точка на дневен ред ќе биде разгледување...

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Точка | на 1.2017

Поранешната претседателка на Врховниот суд Лидија Неделкова, во среда, ќе бара јавност на седницата на Судскиот совет, на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Лидија Неделкова бара соочување со Судскиот совет пред јавноста

Лидија Неделкова бара соочување со Судскиот совет пред јавноста

Локално | на 1.2017

Експретседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова најави дека утре наутро, пред почетокот на седницата на Судскиот совет на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Не и ги признаа меѓународните трудови  Неделкова бара јавно соочување со Судскиот совет

Не и ги признаа меѓународните трудови – Неделкова бара јавно соочување со Судскиот совет

Reporter.mk | на 1.2017

Експретседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова најави дека утре наутро, пред почетокот на седницата на Судскиот совет на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Лидија Неделкова бара соочување со Судскиот совет пред јавноста

Либертас | на 1.2017

Експретседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова најави дека утре наутро, пред почетокот на седницата на Судскиот совет на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Неделковска бара седницата на утрешниот Судски совет да биде јавна

Неделковска бара седницата на утрешниот Судски совет да биде јавна

МКД | на 1.2017

Судскиот совет на Република Македонија за утре ја закажа својата 243-та седница на која помеѓу останатото ќе се разгледуваат кандидатурите на судиите кои конкурираа за местата претседател на Врховниот...

Лидија Неделкова бара соочување со Судскиот совет пред јавноста

Лидија Неделкова бара соочување со Судскиот совет пред јавноста

+Инфо | на 1.2017

Експретседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова најави дека утре наутро, пред почетокот на седницата на Судскиот совет на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите...

Судски совет ќе одлучува за претседатели на Врховен и Кривичен суд

Судски совет ќе одлучува за претседатели на Врховен и Кривичен суд

Ако | на 1.2017

Судскиот совет на република Мкаедонија, утре (11.01.2017 ќе одлучува за избор на претседатели на судови, меѓу кои на Врховен суд и на Основен суд Скопје 1. Откако ги доставија оцените од вонредното оценување...

Судскиот совет планира да го одложи изборот на претседател на Основниот суд Скопје 1 Скопје

Судскиот совет планира да го одложи изборот на претседател на Основниот суд Скопје 1-Скопје

Кајгана | на 1.2017

Судскиот совет на Република Македонија за утре ја закажа својата 243-та седница на која помеѓу останатото ќе се разгледуваат кандидатурите на судиите кои конкурираа за местата претседател на Врховниот...

Судскиот совет планира да го одложи изборот на претседател на Основниот суд Скопје 1 Скопје

Судскиот совет планира да го одложи изборот на претседател на Основниот суд Скопје 1-Скопје

Макфакс | на 1.2017

Судскиот совет на Република Македонија за среда ја закажа својата 243. седница на која помеѓу останатото ќе се разгледуваат кандидатурите на судиите кои конкурираа за местата претседател на Врховниот суд...

Судскиот совет планира да го одложи изборот на претседател на Основниот суд Скопје 1 Скопје

Судскиот совет планира да го одложи изборот на претседател на Основниот суд Скопје 1-Скопје

Точка | на 1.2017

Судскиот совет на Република Македонија за среда ја закажа својата 243. седница на која помеѓу останатото ќе се разгледуваат кандидатурите на судиите кои конкурираа за местата претседател на Врховниот суд...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност